De vergelijking met een “normale” escape room is snel gemaakt. Maar heel eerlijk, een Virtual Reality Escape Room is een totaal andere escape ervaring in vergelijking met een “normale” escape room.

Een stukje geschiedenis

Escape rooms zijn ontstaan vanuit video games. Games waarbij gepuzzeld moet worden, de zogeheten “Point-and-Click adventures” (In locatie A vind je iets dat gebruikt kan worden in locatie B). Denk bijvoorbeeld aan Myst, Escape from Monkey Island, Day of the Tentacle en 7th Guest.

De eerste Escape the Room game, Crimson Room, werd in 2004 ontwikkeld door Toshimitsu Takagi. In 2007 ontstonden in Japan de eerste Live Escape Rooms gebaseerd op Crimson Room en vergelijkbare spellen.

Met Virtual Reality Escape Rooms komen Escape Rooms dus eigenlijk weer terug thuis in de digitale wereld waar ze ooit begonnen zijn.

Een bijzondere ervaring

Wat een VR Escape Room zo speciaal maakt is dat er in virtual reality dingen mogelijk zijn die niet kunnen in het echte leven. In VR zijn de bedenkers van de kamer niet langer gebonden aan fysieke beperkingen of natuurwetten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Zodra je de VR-bril op hebt vergeet je de werkelijkheid en betreed je een virtuele wereld die voor je ogen tot leven komt.

Jullie zijn als team de hoofdrolspelers in onze filmische VR Escape Rooms!

Maar net als in een normale escape room zal teamwork en goede communicatie de weg naar succes zijn!

Waar wachten jullie nog op?

Of jullie nou familie, vrienden of collega’s zijn.
Of het gaat om een dagje uit, bedrijfsfeestje of vrijgezellenfeest.
En of het nu een avontuur naar Egypte, Griekenland, Perzië, het verleden of de toekomst is…

Bij Town-Quest in Zoetermeer is het allemaal mogelijk!

Twijfelen jullie nog welk avontuur bij jullie past? Bekijk dan onze pagina Welke VR Escape Room past bij mij?

Town-Quest
Avonturen Binnen Handbereik